Winterverwachting 2019 voor Nederland, Europa en het noordelijke halfrond

Voor onderwerpen over de winter van 2018/19, met informatie en discussie over zowel het actuele als het te verwachten weer.
Martijn
Berichten: 987
Lid geworden op: Ma 1 Nov 2010, 21:56
Locatie: Gaasterland, Friesland

Winterverwachting 2019 voor Nederland, Europa en het noordelijke halfrond

Berichtdoor Martijn » Ma 19 Nov 2018, 14:25

Verzameling van winterverwachtingen voor de winter van 2018/19 in Nederland, Europa en het noordelijk halfrond

Dit topic is voor het verzamelen van verwachtingen voor het winterweer in de winter van 2018/19 op het noordelijk halfrond, specifiek voor het verwachte winterweer in Nederland en Europa, maar ook voor gebieden buiten Europa.

Martijn
Berichten: 987
Lid geworden op: Ma 1 Nov 2010, 21:56
Locatie: Gaasterland, Friesland

Re: Winterverwachting 2019 voor Nederland, Europa en het noordelijke halfrond

Berichtdoor Martijn » Ma 19 Nov 2018, 14:42

Voorlopige winterverwachting van Piet Paulusma

1 november 2018

Een korte voorlopige wintervoorspelling van Piet Paulusma, die vooralsnog uit gaat van een zware koude winter.

Bron: https://www.pietsweer.nl/piets-blog/201 ... 2018-2019/

Wintervoorspelling 2018-2019

1 november | 17:22 uur - Laatste update 3 november | 21:12 uur

Elk jaar kom ik in oktober of begin november met mijn voorlopige wintervoorspelling. Ik ga uit van een zware winter met vaak overlast en te koud.

Eind november of op 1 december kom ik met mijn definitieve wintervoorspelling, op 1 december begint de meteorologische winter.

Zware winter
Ik ga uit van een zware winter die over het geheel genomen te koud wordt, mogelijk meer dan een graad afwijking van normaal. Onder een zware winter versta ik niet alleen de kou, maar ook de overlast die vaak zal voorkomen. Het zal overlast zijn door winterweer, ijzel, sneeuw en vorst. Ook stormweer en (veel) regen zullen voorkomen. Kortom een winter van extremen met regionaal soms grote verschillen. De wintermaanden zullen ook nog een paar (kortere) perioden met stabiel of stabieler weer afleveren.

Start in december
De winter zal in december al van start gaan. In december ook sneeuw. Januari kan wel eens kwakkelend verlopen. Maar koning Winter zal ook in januari aanwezig zijn. Als het verloop van januari kwakkelend is zal februari voor fikse winterkou zorgen. De maanden januari en februari kunnen wat dat betreft ook gemakkelijk wisselen van weerbeeld.

Opvallend:
We komen deze winter op schaatsen en voor een langere periode dan twee of drie dagen. En mogelijk ook meer dan een periode. Ik sluit niet uit dat wij deze winter plaatselijk wel eens in de buurt van de -20 graden gaan uitkomen als laagst gemeten temperatuur. Vaker dan 1 keer een sneeuwdek, dus een witte wereld. De totale neerslag in deze winter zal normaal of meer dan normaal zijn. Ook hier geldt dat het regionaal verschillend kan uitpakken.


Terug naar “Winter 2018/19”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast