NS zet sms-alert in tijdens winter

Ontmoetingsplaats en discussieforum voor onderwerpen die weinig of niets met het weer en het klimaat te maken hebben.
Martijn
Berichten: 987
Lid geworden op: Ma 1 Nov 2010, 21:56
Locatie: Gaasterland, Friesland

NS zet sms-alert in tijdens winter

Berichtdoor Martijn » Di 18 Okt 2011, 16:33

Bron: http://www.metronieuws.nl/nieuws/ns-zet ... og7psBcts/

Bijgewerkt 2011-10-18 om 10:39

NS zet sms-alert in tijdens winter

Treinreiziger met gratis sms geïnformeerd over aangepast spoorboekje • “Deze alerts kun je niet missen”

Om de belofte waar te maken reizigers deze winter beter te informeren over problemen op het spoor, lanceert NS vandaag een sms-dienst die aangepaste dienstregelingen aankondigt. Wie zich abonneert op de gratis berichtenservice wordt op zijn mobiele telefoon geïnformeerd over aanpassingen in het spoorboekje van NS als er extreem weer op komst is. “Klanten ontvangen een dag van te voren een sms als wij de dienstregeling aanpassen op basis van weersverwachtingen”, aldus NS-zegsman Eric Trinthamer.

NS zegt klanten ook per sms op de hoogte te stellen als er acute storingen op het landelijke treinverkeer plaatsvinden door plotseling veranderende weersomstandigheden. Trinthamer: “Het weer kan heel snel omslaan. Vorig jaar kwam er een paar keer vanuit het niets een fikse sneeuwbui het land binnen, terwijl was berekend dat dit veel later het geval zou zijn. Ook in zo’n situatie willen we reizigers snel informeren.”

De afgelopen twee winters ging het frequent goed mis op het spoor. In december werden talloze reizigers verrast toen NS een uitgedunde dienstregeling invoerde om het treinverkeer ondanks hevige sneeuwval in beweging te houden. “We willen onbegrip omdraaien in begrip door mensen vooraf op de hoogte te stellen van aanpassingen. Er zijn 5200 treinritten per dag. Dan kunnen aanpassingen tot onaangename situaties leiden als je klanten niet inlicht”, erkent Trinthamer. “Dit is een extra dienst aan de reiziger, maar niet de oplossing of enige informatievoorziening. Maar een sms ontvangt iedereen altijd, die kun je niet missen.”

Als het extreme weer uitblijft, kan NS een aangepaste dienstregeling niet terugdraaien. Trinthamer: “Dat is niet iets wat je zo één, twee, drie doet. Het weer is maar in beperkte mate voorspelbaar. We hopen het spoorboekje zo min mogelijk om te gooien. Maar geloof me: we doen dit alleen in de volle overtuiging dat het nodig is.”

Ruben Eg

Terug naar “Wintergek café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast