Vroege sneeuwstorm in Noordoosten Verenigde Staten

Voor onderwerpen over de winter van 2011-2012, van november t/m maart, over zowel het actuele als het te verwachten weer.
Martijn
Berichten: 987
Lid geworden op: Ma 1 Nov 2010, 21:56
Locatie: Gaasterland, Friesland

Vroege sneeuwstorm in Noordoosten Verenigde Staten

Berichtdoor Martijn » Zo 30 Okt 2011, 11:36

Bron: http://nos.nl/artikel/308540-vroege-sne ... ostvs.html

Vroege sneeuwstorm in Noordoost-VS

Toegevoegd: zondag 30 okt 2011, 02:47
Update: zondag 30 okt 2011, 08:40

In het noordoosten van de Verenigde Staten zitten ruim twee miljoen huishoudens zonder stroom. Het gebied wordt geteisterd door een zeldzaam vroege sneeuwstorm.

In sommige gebieden van de staten New Jersey en Massachusetts is zo'n 40 centimeter sneeuw gevallen. New Jersey en Connecticut hebben de noodtoestand uitgeroepen en ook mensen in Maryland en Pennsylvania kampen met het vroege winterweer.

Slachtoffers

Zeker drie mensen zijn omgekomen door ongelukken die met de sneeuw te maken hebben. Veel bomen hebben nog blad en bezwijken onder de last van de sneeuw. In hun val nemen ze stroomkabels mee, waardoor de elektriciteit is uitgevallen.

Een 20-jarige man uit Massachusetts werd geëlektrocuteerd toen hij uit zijn auto stapte en een geknapte stroomkabel raakte. In Pennsylvania stierf een 84-jarige man doordat een boom op zijn huis viel. De derde dode viel in het verkeer, in Connecticut.

In Massachusetts moesten vijf amateurvoetballers met onderkoelingsverschijnselen worden opgenomen in een ziekenhuis. Ondanks de kou was hun wedstrijd niet afgelast.

Oud record gebroken

Door het winterweer zijn een aantal luchthavens in het noordoosten van Amerika gesloten en zijn zeker duizend vluchten geschrapt.

Op sommige plaatsen wordt 30 centimeter sneeuw verwacht. Dat zou een record zijn voor deze tijd van het jaar. In Central Park in New York ligt meer dan 2 centimeter sneeuw, wat sinds 1925 niet meer is voorgekomen.

Het pak sneeuw in de miljoenenstad zal dit weekeinde ongeveer 10 centimeter dik worden en dat is meer dan tijdens het vorige record dat stamt uit oktober 1869.

Martijn
Berichten: 987
Lid geworden op: Ma 1 Nov 2010, 21:56
Locatie: Gaasterland, Friesland

Re: Vroege sneeuwstorm in Noordoosten Verenigde Staten

Berichtdoor Martijn » Wo 2 Nov 2011, 13:18

Zie ook:

http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/w ... erika.html
Winterstorm in Noordoost-Amerika
29.10.2011 11:05

In Nederland is het momenteel erg zacht voor de tijd van het jaar; de middagtemperatuur ligt bij ons de komende dagen veelal tussen 14 en 18 graden. In het noordoosten van de Verenigde Staten wordt het steeds kouder en liggen de waarden de komende dagen veelal rond of ruim onder het vriespunt. Vanavond, Amerikaanse tijd, wordt er in diverse staten in het noordoosten record sneeuwval verwacht voor oktober.


http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/w ... _hier.html
Sneeuwrecords in V.S., warmterecords hier?
31.10.2011 13:03

Gedurende het afgelopen weekend kreeg het noordoosten van de Verenigde Staten met recordvroege sneeuwval te maken, in combinatie met veel wind. Tegelijkertijd was het in Nederland zacht met gistermiddag bijvoorbeeld maximaal 13 tot 16 graden, in het zuidoosten 17 à 18 graden (Ell 18,2). En het zachte tot zeer zachte weer houdt nog een aantal dagen aan, terwijl het noordoosten van de V.S. inmiddels is opgewarmd.

Martijn
Berichten: 987
Lid geworden op: Ma 1 Nov 2010, 21:56
Locatie: Gaasterland, Friesland

Re: Vroege sneeuwstorm in Noordoosten Verenigde Staten

Berichtdoor Martijn » Wo 2 Nov 2011, 13:21

Bron: http://nos.nl/artikel/309028-veel-stroo ... in-vs.html

Veel stroomuitval door sneeuw in VS

Toegevoegd: dinsdag 1 nov 2011, 01:43

Meer dan een miljoen mensen in het noordoosten van de Verenigde Staten zitten nog altijd zonder elektriciteit door de zware sneeuwval van afgelopen weekend.

Veel Halloween-festiviteiten zijn afgelast, scholen blijven dicht en op veel plaatsen zijn er grote verkeersproblemen. In New York hebben demonstranten van Occupy Wall Street de grootste moeite om warm te blijven.

Het duurt mogelijk nog tot vrijdag voordat iedereen in het noordoosten van de VS weer stroom heeft.

Dertien levens

De zware sneeuwval zo vroeg in het jaar kwam als een grote verrassing. In een dorpje in Massachusetts viel 81 centimeter sneeuw.

De sneeuwstorm heeft aan zeker dertien mensen het leven gekost. In de staten New Jersey, Connecticut, en Massachusetts is de noodtoestand uitgeroepen.


Terug naar “Winter 2011-2012”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast