Hevige sneeuwval in de Alpen

Voor onderwerpen over de winter van 2011-2012, van november t/m maart, over zowel het actuele als het te verwachten weer.
Martijn
Berichten: 987
Lid geworden op: Ma 1 Nov 2010, 21:56
Locatie: Gaasterland, Friesland

Hevige sneeuwval in de Alpen

Berichtdoor Martijn » Wo 11 Jan 2012, 21:10

Berichtgevingen over de vele sneeuw van de afgelopen dagen in de Alpen:


Bron: http://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws ... asp?id=950

Extreem in Alpen

Aantal keer bekeken: 2.090
Bijgewerkt: 5 januari 2012 om 11:18

De storing die afgelopen nacht bij ons voor storm, regen en zware windstoten zorgde, trekt nu naar de Alpen. Ook daar gaat het gevaarlijk slecht weer worden.

(...)Bron: http://nieuws.weeronline.nl/10328/nieuw ... n-de-alpen

Chaos in de Alpen

Zeist, 6 januari 2012 om 17:06 door Hans Roozen
Laatst gewijzigd: 6 januari 2012 om 17:12 door Hans Roozen

Een paar weken geleden lieten de Alpenwebcams groene tinten op ons netvlies achter en werd er gevreesd voor een rampzalig begin van het wintersportseizoen. Inmiddels heeft een flinke sneeuwdump het leven in de Alpen flink op zijn kop gezet.

(...)Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Bui ... gang.dhtml

Verkeer wintersportgebieden weer mondjesmaat op gang

Redactie − 07/01/12, 13:52

De Oostenrijkse wintersportoorden zijn vandaag vrijwel allemaal weer toegankelijk. Volgens een woordvoerder van de ANWB gaat naar verwachting rond het middaguur de weg door het Paznauntal naar skigebieden als Galtür, Ischgl en Kappl weer open. Ook de route door het Ötztal naar Sölden en de wegen naar de plaatsen Lech, Ward, Sankt Anton en Sankt Christoph zijn weer begaanbaar.

Vanochtend ondervonden reizigers nog veel hinder van de enorme sneeuwval. Volgens Oostenrijkse media raakten zo'n 20.000 toeristen ingesneeuwd, aldus een ANWB-woordvoerder. De verkeersproblemen in de verschillende Europese wintersportgebieden lossen maar moeizaam op. Diverse wintersportplaatsen waaronder Lech, Zürs en Stuben in het Lechtal waren zelfs urenlang onbereikbaar door lawinegevaar en sneeuwval.

In de Franse Alpen kunnen wintersporters ook weer overal komen. Gisteren gold in de Savoie, Haute-Savoie en Isère een verhoogd lawinegevaar.

Sneeuwkettingen

In heel Oostenrijk zijn de snelwegen redelijk tot goed berijdbaar, maar de secundaire wegen blijven gevaarlijk en sneeuwkettingen blijven een absolute noodzaak.

De vooruitzichten zijn alles behalve goed. In de loop van deze ochtend komen meer regen en sneeuwbuien opzetten die ook hevig kunnen zijn. De sneeuwgrens ligt momenteel tussen 300 en 700 meter, de temperaturen tussen 0 tot 5 graden. De ANWB verwacht dat de sneeuwbuien zeker tot dinsdag aanhouden.

De Mont-Blanctunnel was vanochtend tussen 8 en 9 uur afgesloten wegens een kunstmatig veroorzaakte lawine.Bron: http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/w ... euwen.html

Het blijft maar sneeuwen

07.01.2012 12:05

De meeste skigebieden in de Alpen hebben momenteel geen tekort aan sneeuw. Na de vrij ‘groene’ start van het seizoen, is het er nu tot in de dalen wit en vooral in de hoger gelegen gebieden ligt de sneeuw metersdik op de pistes. Toch kan lang niet overal geskied worden, want het sneeuwde er de afgelopen dagen niet alleen fors, ook stond er erg veel wind. In delen van de Franse, Zwitserse en Oostenrijkse Alpen stormde het een paar dagen stevig, waarna enkele toegangswegen werden ingesneeuwd en vervolgens afgesloten, ook door lawinegevaar, en skioorden volledig van de buitenwereld werden afgesloten.

(...)Bron: http://www.vwkweb.nl/cms/index.php?opti ... &Itemid=26

Sneeuwdump in de Alpen geeft overlast en gevaar

Door Gerard Kos
maandag 09 januari 2012

In de bergen van de Duitse staat Beieren is groot gevaar voor lawines. 'Een enkele skiër kan buiten de piste lawines veroorzaken', waarschuwde een overheidsdienst vandaag. Op steile hellingen kan sneeuw ook zonder skiërs verschuiven. De overheid heeft het een na hoogste alarmniveau afgekondigd.

Sinds gisteren is er 40 centimeter sneeuw gevallen in de Beierse Alpen. Op de hoogste Duitse berg, de Zugspitze (2962 meter), viel plaatselijk 50 centimeter.

De komende dagen verwachten meteorologen meer zon en hogere temperaturen in de middag. Daardoor stijgen de lawinekansen.Bron: http://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws ... am+See/956

Veel sneeuw in Zell am See

Deel artikel: Aantal keer bekeken: 990
Bijgewerkt: 10 januari 2012 om 11:33

(...)

Hevige sneeuwval in Oostenrijk

Sinds donderdagavond 5 januari is het onafgebroken gaan sneeuwen in Salzburgerland. Er was een meter verwacht en min of meer ook gekomen. De sneeuwploegen maken overuren om de wegen vrij te krijgen en iedere woningbezitter maakt zijn eigen straatje schoon.

(...)Bron: http://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws ... +Alpen/958

Hoog boven Alpen

Deel artikel: Aantal keer bekeken: 654
Bijgewerkt: 10 januari 2012 om 14:03

Er ligt veel sneeuw in de Alpen, in Oostenrijk heeft in 30 jaar niet zoveel gelegen. Op sommige plaatsen is het echt teveel van het goede. De komende dagen is het vaker hogedrukweer.

(...)Bron: http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/w ... ocken.html

Omhoog naar de ijzige Brocken

11.01.2012 09:15

‘Nein’, klinkt het afgemeten van achter de balie in het stationsgebouw van de Harzer Schmalspur Bahnen (HSB) in het Duitse plaatsje Wernigerode. De stoomtrein van 9.10 uur naar de Brocken, de hoogste top van de Harz, vertrekt niet. Er liggen bomen op het spoor die eerst weggezaagd moeten worden. Hoe lang dat gaat duren, is niet duidelijk. Totdat dit werk is afgerond, blijft de trein in elk geval beneden. De medewerkster ziet er wat ongemakkelijk uit. Ze weet ook niet precies wat ze aanmoet met de ontstane situatie.

(...)

Terug naar “Winter 2011-2012”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast