Waar blijft die horrorwinter?

Voor onderwerpen over de winter van 2011-2012, van november t/m maart, over zowel het actuele als het te verwachten weer.
Martijn
Berichten: 987
Lid geworden op: Ma 1 Nov 2010, 21:56
Locatie: Gaasterland, Friesland

Waar blijft die horrorwinter?

Berichtdoor Martijn » Za 21 Jan 2012, 22:53

Veel berichten in de media vandaag over waar die horror winter toch blijft. Behalve winterliefhebbers, beklagen vooral ondernemers met winterartikelen zich over de sneeuwarme en zachte winter tot nu toe.

Je kan er natuurlijk over twisten wat dan een horrorwinter zou moeten zijn. Veel liefhebbers van winterweer zullen deze winter tot nu toe immers juist een horror vinden...

Zie ook topic: Top 10 horrorwinters sinds 1901.

Hieronder enkele artikelen die in de media verschenen over het uitblijven van de horrorwinter des doods.

Bron: http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/ ... r_1_617161

Waar blijft die horrorwinter?

20-01-2012 17:02 | Redactie digitale media

APELDOORN – Drie maanden Siberische kou, een dik pak sneeuw en verraderlijke ijzel. Deze winter zou een ‘horrorwinter’ worden, voorspelden meerdere weerbureaus afgelopen najaar.

Ook de bekende weerman Piet Paulusma schreef op zijn website: „Ik ga uit van een relatief koude winter 2011-2012. Allereerst verwacht ik dat de winter vroeg begint, in november wordt het al koud en krijgen we winterweer.”

De realiteit is dat het afgelopen zondag op maandag de koudste nacht van de winter was, met ‘slechts’ 6 graden vorst.

Sterker nog, de eerste helft van het winterseizoen was de op één-na-zachtste sinds het begin van de metingen in 1901. Met 6,9 °C scoort de eerste winterhelft van 2011-2012 een tweede plaats achter de winter van 2006-2007.


Tot begin februari wordt ook nauwelijks vorst verwacht, meldt het KNMI.

De voorspellingen over een horrorwinter zijn dus uit de lucht gegrepen?

Hoogleraar Wilco Hazeleger zei afgelopen week bij zijn inauguratie aan de Wageningen Universiteit dat voorspellingen voor de komende maanden lastig te geven zijn. „Het weer in 2050 is beter te voorspellen dan het weer van de komende maanden.”

Meteoroloog dr. Wim Klaassen beweert hetzelfde. Hij schreef als reactie op de voorspellingen in het RD: meer dan tien dagen vooruit is er niet te voorspellen.

Ondernemers die flink inkochten met het oog op een zware winter zijn niet blij. Tuincentra, maar ook bijvoorbeeld schaatsfabrieken zitten met flinke voorraden.

Martijn
Berichten: 987
Lid geworden op: Ma 1 Nov 2010, 21:56
Locatie: Gaasterland, Friesland

Re: Waar blijft die horrorwinter?

Berichtdoor Martijn » Za 21 Jan 2012, 23:03

Bron: http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/71632/t ... rrorwinter

Tuincentra balen van uitblijven horrorwinter

20-01-2012

HOOGEVEEN - Door het uitblijven van de voorspelde horrorwinter zitten tuincentra met grote voorraden winterartikelen waar ze maar moeilijk van af komen.

Tuincentrum Hoogeveen heeft nog veel strooizout, sneeuwschuivers en andere winterspullen in de winkel staan. ''Er wordt wel iets verkocht'', zegt Richard Klok van het tuincentrum. ''Vooral kleine sneeuwschuivers voor de wintersport. Maar het is een stuk minder dan als er hier sneeuw ligt.''

Klok had zich goed voorbereid op de winter. ''Van sommige dingen hebben we op tijd extra ingeslagen. Dat de winter dan tegenvalt is flink balen, maar we zijn niet alleen afhankelijk van het winterspul.'' Klok houdt hoop. ''Dat het alsnog een horrorwinter wordt durf ik niet zeggen, maar er komt nog winter, er komt altijd winter.''


Terug naar “Winter 2011-2012”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast