Koud aprilweer en sneeuwkansen

Voor onderwerpen over de winter van 2011-2012, van november t/m maart, over zowel het actuele als het te verwachten weer.
Martijn
Berichten: 987
Lid geworden op: Ma 1 Nov 2010, 21:56
Locatie: Gaasterland, Friesland

Koud aprilweer en sneeuwkansen

Berichtdoor Martijn » Ma 2 Apr 2012, 22:20

In april zijn vaak de laatste dagen met nachtvorst (in oktober vaak de eerste), en lichte vorst is dan ook niet bijzonder voor april, maar zo koud als gisterochtend is voor april toch behoorlijk.

Gisterochtend, 1 april, koelde het flink af. In een groot deel van Nederland vroor het enkele graden, alleen in het Noordwesten bleef de temperatuur boven nul. Bij station Deelen werd het het koudst met -5,1 graden, terwijl het bij het weerstation te Twenthe aan de grond het koudst werd: -10 graden. Zulke koude nachten hebben we zelfs de afgelopen wintermaanden (nov t/m mrt) buiten de koudegolf begin februari nauwelijks gehad. Ook de komende dagen kan het soms flink afkoelen en winterse neerslag (natte sneeuw) is mogelijk.

Bron: http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/w ... lweer.html

Koud aprilweer

01.04.2012 12:23

Het was alweer een tijdje geleden dat het zo koud was als afgelopen nacht. 20 Februari gebeurde het voor het laatst dat de temperatuur op grote schaal onder nul ging. Inmiddels zitten we begin april en heeft het fors gevroren. Onder een tijdelijk heldere hemel daalde de temperatuur op grote schaal naar 1 tot 4 graden onder nul. Van de officiële landelijke meetpunten was station Deelen, bij Arnhem, het koudst met -5,1 graden. Een gladheidsmeetpunt van de gemeente Apeldoorn, aan de Pomphulweg bij Hoog Soeren, ging nog een stukje verder en kwam op -6,9 graden uit. Tijdens de heldere omstandigheden kon het vlak boven de grond nog wat heftiger uitstralen en daardoor heeft het op 10 centimeter hoogte veelal 4 tot 8 graden gevroren, Twente gaf precies -10 graden door. Daar we de komende week in dezelfde luchtsoort blijven vertoeven, zal er nog wat vaker vorst optreden. Mogelijk in dezelfde mate als afgelopen nacht.

(...)


Bron: http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/w ... htbij.html

Sneeuw dichtbij

02.04.2012 11:20

Het is niet alleen bij ons maar in een groot deel van Europa een stuk kouder geworden. In Schotland sneeuwde het vandaag zelfs. Ook viel er sneeuw tot in het zuiden van Zweden. Deze winterse kou wordt de komende dagen steeds verder naar het zuiden geblazen waardoor ook in Nederland de kans op natte sneeuw toeneemt.

(...)

Terug naar “Winter 2011-2012”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast